Desert tort cu crema de ciocolata si dulceata de cirese amare

de mirela0911 in Torturi, 23 Apr 2017 | 5938 vizualizari

 

Delicii de Pasti
Un tort ciocolatos combinat cu dulceata de cirese amare si care, pentru iubitorii de ciocolata, este un deliciu.

 

INGREDIENTE

Pt. blat:

  • 6 oua
  • un praf de sare
  • 300 g zahar
  • 120 ml ulei
  • 280 g faina alba
  • 1 plic praf de copt
  • 2 lg cacao
  • 180 ml apa clocotita

Pt. crema de ciocolata:

  • 120 g ciocolata amaruie
  • 400 ml frisca lichida
  • esenta de rom
  • dulceata de cirese amare

Pt. insiropat:

  • 400 ml apa
  • 3-4 lg zahar (sau dupa gust)
  • esenta de rom

Pt. glazura:

  • 100 g ciocolata amaruie
  • 50 ml frisca lichida
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort cu crema de ciocolata si dulceata de cirese amare:

Blatul: 

Se pune apa la fiert. In momentul in care clocoteste, se toarna peste cacao si se omogenizeaza cu ajutorul unui tel. Se lasa deoparte sa se raceasca.

Albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Cand incepe sa se intareasca, se adauga in mai multe reprize doar 150 g zahar si se mixeaza bine, pana se obtine o spuma ca de bezea. Se lasa deoparte.

Galbenusurile se mixeaza cu restul de 150 g zahar, apoi se adauga pe rand, uleiul si cacaua racita. Se mixeaza pana se omogenizeaza. La sfarsit, se pune faina amestecata cu praful de copt. Se amesteca pana se incorporeaza toata faina. Peste aceasta compozitie, se adauga spuma de albusuri, in 3-4 reprize, amestecand usor de jos in sus, pana se obtine un aluat omogen.

Se toarna compozitita intr-o tava rotunda cu pereti detasabili si se da la cuptor, la 180 de grade C, pentru 45-50 de minute, pana trece testul scobitorii. Se lasa sa se raceasca bine, apoi se taie in trei. Eu am taiat capacul, deoarece era crescut cu varf si l-am indreptat. 

Se prepara siropul. Se pune pe foc apa si zaharul sa dea cateva clocote, apoi se lasa sa se raceasca. Se adauga esenta de rom.

Crema:

Intr-o craticioara, se pune ciocolata rupta bucatele impreuna cu frisca lichida si se aduce la punctul de fierbere. Se omogenizeaza bine, apoi se da la rece pentru cateva ore. Se scoate de la rece si se mixeaza impreuna cu esenta de rom, pana se obtine o crema pufoasa si mai deschisa la culoare.

Pe un platou, se pune primul blat si se insiropeaza bine. Se unge cu jumatate din crema, se pune peste crema dulceata de cirese si se asaza al doilea blat. Se insiropeaza si se unge cu restul de crema si dulceata. Se pune al treilea blat insiropat.

Glazura:

Se topeste ciocolata impreuna cu frisca lichida, se lasa putin sa se racoreasca, apoi se toarna peste tort, lasand sa curga pe margini. Se orneaza cu cirese sau dupa imaginatia fiecaruia. La capitolul acesta, am stat cam "prost" de data aceasta, dar nu a influentat deloc gustul. :D :)))

Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Dimensiunea tavii este de 28 cm.

2

Se poate inlocui dulceata de cirese amare cu cea de visine.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort cu crema de ciocolata si dulceata de cirese amare" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (19)

mirela0911 1

24.04.2017, 12:52

Cleme, nu eu am facut! Tu ai facut!

Gherca Daniela 1

24.04.2017, 17:16

mmm arata super!

Rocsi 1

24.04.2017, 20:33

Daca este tort, nu pot lipsi!

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Tort in doua culori